BMW med overraskelse i ærmet

bmw-concept-gran-coupe

Noget overraskende er der på biludstillingen Auto China i Beijing dukket en ny konceptbil op fra BMW. Den har fået navnet, Gran Coupé, så den formodes at danne grundlag for en kommende ny 4-dørs version af 6-serien.

Som bekendt er den nuværende 6-serie en “normal” coupé med kun to døre, men skal man tro rygterne, og kommer denne Gran Coupé i produktion, så vil altså man om et par år kunne få 6-serien i to udgaver. Der er i øvrigt for nyligt blevet vist spionfotos af hvad der meget vel kunne ligne en ny 6-serie, og lighederne mellem disse to er mange.

I modsætning til for nogle år tilbage, hvor BMW præsenterede os for konceptbilen “Concept CS”, skulle der denne gang være ret stor sandsynlighed for, at bilen rent faktisk bliver til noget. Som det fremgår af billedet, ligger Grand Coupé rent designmæssigt meget tæt på den nye 5- og 7-serie, så på den baggrund virker det ret plausibelt, at den færdige version kommer til at se sådan ud.

Hvor overraskelsesmomentet ligger i, at BMW stiller op i Kina med en ny model, som kom den ud af ingenting, er det når man tænker over det alligevel ikke så overraskende, for at formulere det lidt kryptisk. Audi har allerede præsenteret deres A7, og derudover er jo biler som Mercedes CLS, Porsche Panamera, Aston Martin Rapide og vel egentlig også Passat CC. BMW er således mere eller mindre det eneste premiummærke, der “mangler” at byde ind med nogen i denne klasse.

Ligesom bastard-modellen, 5-serie GT, er denne konceptbil baseret på samme platform som den nye 5-serie, og derfor også på 7-serien. Det er angiveligt målet for BMW at lave en bil, som skal udgøre et mere mere sportsligt og dynamisk alternativ til 7-serien. Konceptbilen er således både bredere og helt op til 10 centimeter lavere end dens søstermodeller.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>