Mercedes Concept Style Coupé på Spot Festival

mercedes-concept-style-coupe

Mercedes går nye veje for at generere opmærksomhed omkring deres nye Concept Style Coupé. Blot få uger efter præsentationen i Beijing er konceptet i disse dage omdrejningspunktet for et nytænkende samarbejde mellem Mercedes og Spot Festival i Aarhus.

Konceptet virker måske umiddelbart en smule fejl-castet, omringet som det er, af unge og kreative musikere og musikinteresserede i det hele taget, på den nu helt eller delvist nedlagte godsbane i det centrale Aarhus. Men der er mening med galskaben, hvis man skal tro Mercedes.

Godsbanen er i dag center for en lang række kulturelle aktiviteter af forskellig art. Og hipster-faktoren er tårnhøj. Det lugter, med andre ord, langt væk af Henrik Vibskov. Og parkeringspladsen ude foran rummer ikke indikationer på, at der, set med typiske Mercedes-øjne, er potentiale i det fremmødte publikum.

Men Mercedes’ øjne og blik for design har ændret sig de seneste år. Den nye A-Klasse er et klart vidnesbyrd om, at det bevæger sig i en ny retning, og nu følger Concept Style Coupé trop – The pulse of a new generation. Det skulle gerne gå op for publikum på Spot Festival, hvis de vel at mærke kan lægge to og to sammen, at det er dem, de fashionable unge, der – også – er målgruppen.

mercedes-concept-style-coupe

Jeg lod mig fortælle, at den endelige udgave, hvad end den kommer til at hedde, bliver affordable. Men udsagnet har jeg fra én af de tyske udsendinge, der da også godt var klar over, at noget sådant klinger en smule hult i et land, hvor vi betaler for bilen tre gange. Med hensyn til lanceringstidspunktet, så tyder alt på at det bliver på Geneve om et lille års tid.

Heldigvis bliver vi lovet, at det endelige produkt stort set kommer til at se ud som konceptet. Det, vi i hvert fald må undvære, er de store 3D-effekt fælge, sidespejlene og de små nitter, der udgør mønstret hvor kølergrillen skulle have været (de er alle sammen forskellige og koster efter sigende 50 euro stykket). Concept Style Coupé er ikke desto mindre yderst velproportioneret, og den er i mine øjne mere helstøbt end storebror CLS, trods mange ligheder.

Så med den store hal ved godsbaneterrænet som ramme, går avantgardistisk bildesign og musik for en stund op i en højere enhed.

mercedes-concept-style-coupe

mercedes-concept-style-coupe

mercedes-concept-style-coupe

mercedes-concept-style-coupe

mercedes-concept-style-coupe

mercedes-concept-style-coupe

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>