Saab Klub Danmark viste deres støtte

Saab Klub Danmark arrangerede lørdag den 14. januar sammentræf både på Sjælland og i Jylland, på initiativ fra internationalt hold, for at vise deres fortsatte støtte og opbakning til det kriseramte projekt, som er kampen for Saabs fortsatte overlevelse.

For tre år siden var Saab på nippet til at blive lukket ned, og det foranledigede et par gæve entusiaster i Holland til at arrangere en Saab Support Convoy, men idéen spredte sig hurtigt og blev efterlignet mange steder i resten af verden. I dag står det svenske bilmærke i stort set samme situation. Spyker Cars har ikke midlerne til at føre produktionen videre, og de ellers potentielle kinesiske købere er angiveligt ikke blevet godkendt af GM.

Det er helt afgørende, at skelne mellem Saab som brand og Saab som bilproducent, for der er som bekendt ikke meget liv i nybilsproduktionen oppe i Trollhättan. Men mærkets ånd og ja, brand, vil leve videre uanset den videre udvikling. Bilejerne og -entusiasterne er her jo stadig, og det samme er deres biler.

Og den netop forgangne weekend havde Saab-entusiaster verden over aftalt at træde sammen endnu en gang, for at vise omverdenen, at der stadig er opbakning omkring det kriseramte bilmærke. Det skulle ikke nødvendigvis ske i form af endnu en række af konvoyer, men det skulle dog næsten undre, hvis ikke der blev kørt fælleskørsel i “smug” rundt omkring.

I Danmark delte Saab-klubben sig op i et Sjællands- og et Jyllandsarrangement, og det havde sine åbenlyse rent logistiske fordele. Det betød til gengæld, at fremmødet i henholdsvis Brædstrup og Hillerød ikke var så stort, som det kunne have været, hvis man havde afholdt et samlet møde. Og det kostede måske lidt på den signalværdi, som et stort samlet træf kunne have afstedkommet.

Men villigheden til at stå op tidligt lørdag morgen, for at kunne være i Brædstrup klokken 10, den fejlede i al fald ikke noget hos de fremmødte jyske (og fynske?) Saab-entusiaster. De mødtes hos Erik Thyregod – som har solgt og serviceret Saab i flere årtier – til en god snak og en kop kaffe, og jeg troppede op og agerede fluen på væggen.

Og lad os så ellers krydse fingre for, at indsatsen fra Saab-ejere og -entusiaster verden over kan bidrage til, at der bliver arbejdet så meget desto hårdere på en løsning, der forhåbentlig kan redde mærket op fra den klippeafsats, det lige nu befinder sig på. Ånden lever i hvert fald videre.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>